Важливо Волинь Новини

Версію підпалу не виключають. Повідомили деталі нічної пожежі на Старому ринку Луцька

Волинські рятувальники аналізують свідчення, зіставляють дані стосовно пожежі у павільйоні на Старому ринку у Луцьку, яка виникла вночі 15 грудня.

За словами речника управління ДСНС у Волинській області Володимира Нестерова, основні сили й засоби рятувальників були спрямовані на те, щоб не допустити поширення вогню у трьох напрямках: на торгівельні ряди за павільйоном і на два крила самої будівлі. Про це повідомляє «Конкурент».

Також у мережі з’явилася інформація, що на початку пожежі пролунав вибух.

Начальник Луцького районного управління ДСНС Руслан Безека зазначив, що наразі фахівці аналізують усі свідчення, зіставляють дані, аби об’єктивно розібратися в ситуації.

Працівники ДСНС не виключають, що це міг бути й підпал.

Обсяг збитків, які спричинила пожежа, нині встановлюють. Також перевіряють, чи на момент виникнення пожежі діяли планові відключення електроенергії на вулиці Глушець, 1.

Місцеві підприємці сумніваються у звичайному замиканні чи перепаді напруги.

Нагадуємо, що у четвер, 15 грудня, горів Старий ринок, що на вулиці Глушець у Луцьку.

Повідомлення про пожежу рятувальники отримали о 01:56, за годину – о 02:55 – її локалізували, а о 03:57 ліквідували.

На час прибуття рятувальників вогонь вже охопив покрівлю павільйону та поширився внутрішнім приміщенням.

На подолання вогню подали 10 потужних водяних стволів СПРК безпосередньо для гасіння покрівлі, через вікна й двері будівлі, а також для захисту. Для безперебійної подачі води залучені 2 резервні автомобілі.

Всього на місці пожежі працювало 34 рятувальники, залучено 9 одиниць техніки – частину будівлі врятовано, а поширення полум’я на торгові ряди не допущено.