Волинь Новини

У Рожищенській спортшколі удосконалили систему опалення. ФОТО.

Як стало відомо, з початком довготривалих відімкнень електроенергії у Рожищенській дитячо-юнацькій спортивній школі виникла проблема забезпечення відповідного температурного режиму у тренувальних залах.

Робота котлів, які живляться від електромережі, без перекачування насосами води не просто неможлива, а небезпечна. Про це 15 грудня розповіли на сайті Рожищенської міськради, передає

«Були випадки, що через відключення світла кочегарові доводилося просто шуфлею вибирати розжарений брикет, аби зменшити температуру у котлі. Тому потрібно було шукати якийсь альтернативний варіант забезпечення роботи котлів. Бо здоров’я майже трьох сотень дітей, які у нас займаються, їхні комфортні умови перебування у школі – це запорука нових спортивних досягнень», – розповідає керівник закладу Сергій Приходько.

Аби пристосувати систему опалення до постійних вимкнень електроенергії, застосували спеціальне обладнання.

«Гелеві батареї безпечні та герметичні, при зарядці вони не виділяють газів, не вимагають спеціального обслуговування. Правильно виконане резервне живлення котельні з використанням гелевого акумулятора забезпечує постійну роботу опалювальних приладів і відповідне функціонування системи опалення. Включення агрегату відбувається саме по собі з моменту відключення електроживлення від електромережі», – додає Олександр.

Закладу вдалося модернізувати систему опалення за власні зекономлені кошти.