Волинь Новини

Маневицький край: на пасіках лісгоспу готують бджолині сім’ї до зимівлі

Маневицькі лісники кажуть, що осінній огляд необхідний, бо саме він є відповідальним в пасічницькому сезоні.

Про це повідомили на сторінці лісового господарства у фейсбук, передає Район. Маневичі.

Якщо помилки, які можуть допустити влітку, ще можна якось виправити, то помилки при підготовці бджолиних сімей до зимівлі виправити практично неможливо.

Для початку важливо правильно сформувати гніздо, забрати зайві рамки, а залишити якісні, заповнені пергою та медом. На зиму у вуликах залишається 7-10 рамок, це залежить від величини сім’ї. Вся надія сім’ї покладається на нове покоління бджіл, від яких буде залежати сила рою.

Осіння ревізія дає можливість регулювати наявність і якість корму, заготовленого на зиму, облаштування вулика для комфортної зимівлі бджіл, проведення оцінки чисельності вулика, проведення санітарної обробки особин, збірка житла для зимівлі. Робота з бджолами восени суттєво впливає на кількість меду, яку вдасться зібрати на наступний сезон.

Після проведення планової осінньої ревізії матеріали оформлять відповідним актом, в якому зазначать готовність пасіки до зимівлі.

Довідково: ДП «Маневицьке лісове господарство» утримує 150 бджолосімей. У Ново-Червищанському лісництві 60, Соф’янівському лісництві – 54 та у Галузійському лісництві – 36 бджолосімей.

Також лісовий мед можна придбати безпосередньо у консервному цеху лісгоспу або ж на сайті інтернет-магазину Лісовичок. Контактна особа – інженер з лісокористування Ірина Остапчук, номер 097 649 92 37.