Волинь Новини

Підгайцівська сільська рада ставить під загрозу опалювальний сезон у лікарні

Луцька районна рада передала Підгайцівській громаді у користування котельню, яка обслуговує Луцьку центральну районну лікарню, що у Липинах. Проте громада відмовляється її приймати, ставлячи під загрозу опалювальний сезон усієї лікарні.
Комунальне підприємство «Райтеплобуд», на балансі якого перебуває котельня, не може забезпечити опалювальний сезон через відсутність коштів, а держава не передбачає компенсації для покриття різниці вартості спожитих енергоносіїв. Крім того, як повідомили у КП «Райтеплобуд», сировина для опалення здорожчала мінімум утричі.
«Для того, щоб не зірвати опалювальний сезон, директор КП звернувся до районної ради з проханням оперативно вирішити цю проблему. До останнього моменту ми все ж сподівалися, що держава продумає компенсаторний механізм. Щоб не витрачати час на скликання сесії, майновою комісією районної ради було прийнято рішення, а голова райради у міжсесійний період підписав відповідне розпорядження про передачу у користування котельні Підгайцівській громаді. Чому громада не приймає її у користування – не зрозуміло, адже мова йде про опалення лікарні. Підгайцівські чиновники хочуть цю котельню лише у комунальну власність», – розповів голова постійної комісії з питань майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст району Юрій Бондарук.
Голова райради Олександр Омельчук наголосив, що обслуговувати котельню, отримавши її в користування, для Підгайцівської сільради буде значно дешевше, адже кошти витрачатимуться лише на закупівлю сировини для опалення.
До слова, Городищенська громада теж отримала у користування котельні та власними силами готова опалювати комунальні заклади.