Волинь Новини

Волиняни поширюють фейк про вибухівку

Як стало відомо, після масованого ракетного обстрілу українських міст у соцмережах з’являється чимало лякалок та фейків, якими намагаються людей залякати та деморалізувати. Правила безпеки ніхто не скасовував, але це не привід поширювати недостовірну інформацію.

Цього разу володимирчан попереджають про вибухівку, яка «відірве руку по лікоть» і таких, буцімто у Львові знайшли аж 10 штук. Фактчекерка Район.Володимир проаналізувала допис та дійшла висновку, що викладена інформація не має нічого спільного з правдою.

СПРОСТУВАННЯ

Як бачимо, оригінальний допис, який поширюють володимирчани, датований 19 вересня. А вперше дописи про цю вибухівку у Львові з’явилися у соцмережах у березні 2022 року. Всі ці фейкові повідомлення про розкидану вибухівку одразу ж спростувала речниця поліції Львівщини Світлана Добровольська.

ВИСНОВОК

Нагадуємо володимирчанам, що у час війни слід черпати інформацію лише із достовірних джерел. Окрім того, перш ніж поширювати дописи чи публікації, уважно їх перечитайте, переконайтесь, що знаєте, яким є їхнє першоджерело.  Хороший спосіб допомогти ближньому у цей нелегкий час – не поширювати лякалки та фейки.