Новини

Росіяни намагалися купити голоси на псевдореферендумі за «військову форму» для дітей та харчі — СБУ

У селі Новоолександрівка на Херсонщині знайшли штаб-квартиру окупантів з агітаційними матеріалами для псевдореферендуму РФ. З-поміж них — коробки з дитячим одягом, що копіює форму російських військ.

Про це повідомили в СБУ, передає

Окупанти використовували приміщення сільської ради як базу для проведення “референдуму”. Серед агітаційних матеріалів правоохоронці виявили велику партію дитячого одягу в стилі мілітарі.

Ці речі один в один копіювали одяг російських загарбників і, за даними СБУ, були призначені для місцевих жителів як заохочення прийти та проголосувати на фейковому волевиявленні. Також українців намагалися підкупити безплатними харчами.

А втім, коли окупанти побачили, що місцеві жителі уникають участі у псевдореферендумі, то вдалися до погроз і махінацій.

За даними СБУ, вони схилили декількох колаборантів до співпраці: у супроводі озброєних військовослужбовців РФ ті робили “обхід” кожного будинку. Якщо люди не відчиняли двері, окупанти все одно враховували всіх прописаних за адресою як голоси “за”.

СБУ вже задокументувала ці злочини й отримала списки, установчі дані та всю необхідну інформацію про кожного колаборанта.