Новини

Зеленський не виключає, що Росія може вдарити по газотранспортній системі України

Як стало відомо, президент Володимир Зеленський попередив, що Росія може завдати ударів по своїй газотранспортній інфраструктурі, аби звинуватити в цьому Україну.

Про це Володимир Зеленський сказав в інтерв’ю німецькому виданню ZDFheute Nachrichten, пише Обозрєватель, передає Молодий Буковинець.

Таким чином держава-агресор отримає привід, щоб завдати удару по українській ГТС, перекривши постачання газу до Європи.

“Вони підірвали “Північний потік-1”. Далі вони зроблять удари по ГТС України. А щоб їх не звинуватили, вони влаштують теракт у себе на території… Їм абсолютно байдуже, це їхній стиль. Вони підірвуть у себе щось і звинуватить нас, щоб ударити по нашій ГТС. У такому разі вони скажуть: “Ми просто реагували”, – пояснив президент України.

Після ударів по ГТС України росія, за його прогнозом, заявить Європейському Союзу, що немає можливості постачати газ.

“Скажуть, ми маємо запустити “Північний потік-2″… Інакше Європа залишиться без газу через Україну. Ось такий буде крок”, – заявив Зеленський.

Він вважає, що особливий тиск у цьому питанні кремль чинитиме на владі Німеччини. Саме ця країна є промисловим лідером у ЄС і, відповідно, споживає найбільше блакитне паливо

Врятувати ситуацію можна превентивно, вважає Зеленський. За його словами, вже зараз потрібна чітка позиція Заходу: якщо Росія продовжуватиме підривати енергосистему України, “Північний потік-2” все одно не буде запущено, а санкції не буде знято.