Волинь Новини

На Волині поширюють фейковий розіграш від «Копійочки». Фото

У фейсбуці на місцевих сторінках Ратнівського краю ширять фейковий розіграш від мережі магазинів «Копійочка».

Про це пише Район.Ратне.

Сторінка «Копійочка, Fans» – не є офіційною сторінкою мережі магазинів, а також там розміщено лише один пост – з фальшивим розіграшем.

 

 

 

На фейсбук-сторінці пишуть, що подарунки роздаватимуть у зв’язку із шостою річницею мережі магазинів. Проте на офіційному сайті мережі вказують, що магазин був створений у 2010 році, відповідно йому – 12 років.

 

 

 

 

У розіграші йдеться про те, що мережа магазинів Копійочка подарує безкоштовний ваучер на покупки. Щоб отримати подарунок, просто необхідно написати у коментарях «Вітаємо» та поширити розіграш своїм друзям чи у місцевих групах. Все це потрібно зробити до 22 вересня. Та тільки ви напишете коментар, вам відповість бот і вкаже додаткові умови.

Також у коментарі йдеться про обов’язкову реєстрацію на підставному сайті. Зазвичай під час такої реєстрації люди попадають в основну частину шахрайської схеми. Вас попросять залишити свою електронну пошту та номер телефону, а пізніше вказати свою адресу для того, щоб вам відправили виграний велосипед. Також на ваш номер телефона будуть відправляти СМС, ніби як із потрібним пін-кодом.

Зловмисники запропонують завантажити на ваш пристрій якийсь додаток. Найімовірніше – це шкідливе програмне забезпечення, яке покликане викрадати ваші персональні дані.

На офіційному сайті мережі магазинів Копійочка ніякої інформації про розіграш не має. Навпаки, на сайті розміщено даний розіграш як фейк, щоб люди не потрапляли до рук зловмисників.