Волинь Новини

На Волині голова громади під шумок війни вдруге звільнив директора комунального закладу

У Ковельському районі очільник Рівненської громади Юрій Фінікоський вдруге звільнив керівника комунального закладу.

До редакції ВолиньUA звернувся директор комунального закладу «Центр культури, дозвілля, спорту та туризму» (далі: громадянин П.), який стверджує: керівництво сільської ради в особі голови Юрія Фініковського вчиняє протиправні дії щодо своїх підлеглих – звільняє з роботи незаконним шляхом.

Історія бере початок ще з минулого року (09.08.2021). Тоді заявника звільнили з посади директора КЗ у зв’язку з реорганізацією закладу. Але, як стверджує працівник, процедура реорганізації пройшла з порушеннями, а саме:

– усі працівники не були попереджені про зміни істотних умов праці;

– Рівненська сільська рада не мала повноваження на реорганізацію комунального закладу «Центр КДСТ» без погодження з міністерством культури України.

Враховуючи це, громадянин П. звернувся у Любомльський районний суд. Закон був на його стороні. Більше того, чоловік відсудив у сільської ради зарплатню за час вимушеного прогулу. Усі судові витрати лягли теж на Рівненську сільраду.

Мабуть, її керівництву ніде діти гроші, адже проштовхуючи незаконні рішення та відстоюючи власні інтереси, вони витрачають кошти платників податків, тобто тих же мешканців громади.

Отож, рішенням Любомльського районного суду Волинської області від 24.12.2021 вищевказане розпорядження Рівненського сільського голови Фініковського Ю.М. від 09.08.2021 № 46-к визнано незаконним та скасовано. Цим же рішенням суду, громадянина П. поновлено на посаді директора Комунального закладу «Центр культури, дозвілля, спорту та туризму» Рівненської сільської ради, Любомльського району, Волинської області з 10 серпня 2021 року.

Волинський апеляційний суд 12.05.2022 року постановив: рішення Любомльського районного суду Волинської області від 24.12.2021 залишити без змін.

Однак, лише після втручання Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, які склали на голову Фініковського акти щодо невиконання судових рішень, майже через рік часу очільник Рівненської громади видав розпорядження щодо поновлення на роботі громадянина П.

Проте Юрій Фініковський досі у повному обсязі не виконує судові рішення, адже незаконно звільнений керівник Центру культури та дозвілля так і не отримав заробітну плату у повному обсязі.

Формально справедливість перемогла, громадянин П. повернувся до виконання своїх обов’язків. Але історія зі звільненням повторилася знову і пішла по другому колу. Зараз Рівненська громада знову залишилася без керівника вищезгаданого комунального закладу.

Цього разу громадянина П звільнили нібито за прогули. Та працівник КЗ категорично з цим не погоджується. Він стверджує, що старанно й відповідально виконував свою роботу. Чергове звільнення ставить під сумнів законність дій голови Фініковського. Завірені комісією копії актів та матеріали справи громадянину П. особисто не надають, хоча він має повне право бути ознайомленим з цими документами.

Схоже, для голови Юрія Фініковського закони писані дуже специфічно. Кадрові кульбіти очільника громади відбуваються навіть під час війни.