Волинь Новини

Мер повідомив, скільки жителів Луцька покинули місто через війну

Майже 20% населення обласного центру виїхали на початку весни. Більшість із них досі не повернулися

Луцьк увійшов до числа тих міст, які зазнали обстрілу відразу після повномасштабного вторгнення Росії – 24 лютого загарбники вдарили по аеродрому. Ще двічі головне місто Волині зазнали обстрілів у березні – окупанти ще раз обстріляли аеродром, загинули військові, а також  завдали ракетного удару по нафтобазі, яка горіла два дні.

Орієнтовно 10-15 тисяч уже повернулися.

Як наслідок – близько 40 тисяч мешканців громади покинули Луцьк. Ці дані, розповідає міський голова Ігор Поліщук, приблизні, засновані на опитуваннях, що їх проводили у школах. Але, якщо зважити що населення громади становить близько 240 тис. людей, можна сказати, що приблизно кожен шостий мешканець покинув Луцьк.

В інтерв’ю «Еспресо.Захід» Ігор Поліщук, відповідаючи на запитання, скільки людей повернулося, зокрема, сказав: «Ми будемо мати таку статистику з 1 вересня, коли відновиться навчальний процес і ми знову проведемо дослідження, скільки учнів є в нашій громаді, скільки з них за кордоном і знаходяться в Україні, але в іншій області. Тоді будемо мати орієнтовні дані. Але я думаю, що з тих 40 тисяч, які покинули наше місто в березні-квітні, орієнтовно 10-15 тисяч уже повернулися».