Волинь Новини

У Луцьку відремонтують двоє історичних дверей за 150 тисяч гривень

У центрі місьа планують відремонтувати двері, що мають історичну цінність та є елементами ужиткового мистецтва

Департамент житлово-комунального господарства Луцької міської ради оголосив тендери на капітальні ремонти дверей у середмісті. Пропозиції від учасників приймають до 18 серпня. Про це пише ІА Волинські новини.
Ідеться про такі торги:
– капітальний ремонт дверей на вулиці Кривий Вал, 32 (очікувана вартість – 81 200 гривень);
– капітальний ремонт дверей на вулиці Словацького , 1 (очікувана вартість – 71 400 гривень).

Капітальний ремонт дверей на вулиці Кривий Вал, 32 (будівля пенсійного фонду; на фото нижче) включатиме ремонт вузьких дверних коробок у кам’яних стінах, виправлення, укріплення та приструговування четвертей, очищення дверних блоків від олійної фарби методом випалу паяльною лампою, великий ремонт полотен вхідних дверей у будівлю, високоякісне олійне фарбування дверей усередині будівлі білилом із розчищенням старої фарби понад 35%, ремонт кальовки дверних полотен і порогів, фарбування олійними сумішами плінтусів і галтелей усередині будівлі, укріплення дверних і віконних коробок з конопаченням, скління дерев’яних рам на штапиках із промазуванням фальців і скла.

Відзначимо, що споруда на вулиці Кривий Вал, 32 збудована ще до Першої світової війни або невдовзі після неї. Двері збереглися. Свого часу були оновлені. Характерні для громадських будівель тих років.

Усі роботи хочуть завершити до 31 грудня 2022 року.

 

Натомість ремонт дверей на вулиці Словацького, 1 (будівля Адміністративного суду; на головному фото) буде складатися з таких робіт: ремонт вузьких дверних коробок у кам’яних стінах, виправлення, укріплення та приструговування четвертей, очищення дверних блоків від олійної фарби методом випалу паяльною лампою, великий ремонт полотен вхідних дверей у будівлю, високоякісне олійне фарбування раніше пофарбованих дверей усередині будівлі білилом з розчищенням старої фарби понад 35%, ремонт кальовки дверних полотен і порогів, фарбування олійними сумішами раніше пофарбованих плінтусів та галтелей усередині будівлі, укріплення дверних і віконних коробок з конопаченням, фарбування олійними сумішами за два рази раніше пофарбованих металевих поверхонь ґрат та огорож (кованих декоративних деталей), скління дерев’яних рам на штапиках із промазуванням фальців і скла.

Усі роботи хочуть завершити до 31 грудня 2022 року.

Гарантійний термін на виконані роботи становитиме п’ять років.

Нагадаємо, торік депутати Луцької міської ради ініціювали програму «Автентичний Луцьк» у рамках якої планують відреставрувати автентичні двері, що мають певну цінність місцевого значення.
У переліку об’єктів програми, окрім дверей на вулицях Кривий Вал, 32 та Словацького, 1, – двері на вулицях Крилова, 3, Лесі Українки, 7 та Ковельській, 18.