Волинь Новини

У Володимирі одна школа не має укриття: що буде з навчанням

У місті Володимир без укриття залишається один навчальний заклад – гімназія №4.

Про це у коментарі журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» повідомив міський голова Ігор Пальонка.

У цьому навчальному закладі навчання з 1 вересня може бути дистанційним, каже мер

За його словами, наразі триває облаштування пристосованих укриттів у всіх школах міста. У громаді створена спеціальна комісія, яка перевіряє надійність укриттів та стежить, аби там було все необхідне. На це виділили близько 7 мільйонів гривень. Наразі кошти освоюють, і до 25 серпня роботи планують завершити. В місті сподіваються, що з 1 вересня, якщо ситуація дозволить, діти зможуть піти до школи офлайн.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення кількість укриттів у Володимирі не збільшили. Громада зосередилася на тому, аби привести до ладу наявні укриття у школах і садочках.

«Ми були першими на Волині, хто з початку війни відкрив садочки. Ми поробили пристосовані укриття, у яких забезпечили освітлення, вентиляцію, воду, каналізування. Садочки нашої громади працюють. Єдине, у них зараз менше діток. Є нормативи, які визначають, скільки дітей може бути на одну виховательку. Але ми забезпечили громаду садочками, адже в нашому місті дислокуються дуже багато військових, правоохоронців, і багатьом сім’ям просто нема, куди подіти діток», – каже Ігор Пальонка.

За його словами, наразі 30% дітей відповідного віку мають можливість перебувати у садочках.