Волинь Новини

ЛНТУ піднявся на кілька позицій у міжнародних рейтингах

Луцький національний технічний університет щороку підвищує свої показники ефективності та престижності у міжнародних та українських рейтингах.

Про це йдеться на сайті університету.

«ЛНТУ сьогодні знаходиться у тилу, ми – у відносній безпеці і намагаємося використовувати цю можливість та робити максимум задля підтримки науковців, освітян, а головне – допомагати нашій українській молоді здобувати якісну освіту і утверджуватися в житті, знаходити своє місце у великому світі можливостей», – йдеться у дописі.

Про здобутки закладу свідчать результати різноманітних рейтингів. Так, за результатами кількох міжнародних академічних рейтингів, ЛНТУ за останній рік піднявся на кілька сходинок угору за кожним критерієм.

Зокрема, з 41 університету України, ЛНТУ – на 15 сходинці.

Також виш потрапив у ТОП 300 найкращих університетів країн Східної Європи та Центральної Азії.

Найвище оцінені показники ЛНТУ у співвідношенні науково-педагогічного складу та студентів, академічна репутація, репутація серед роботодавців.

«Ми є учасником рейтингу U-Multirank ще з 2019 року та з тих пір піднялися на 5 позицій. ЛНТУ отримав високі оцінки згідно з представленими критеріями та зарекомендував себе як престижний, конкурентний університет», – йдеться у дописі.

За даними липневого випуску 2022 року рейтингу цитованості провідних вчених у профілях Google Scholar – Transparent ranking: Top Universities by Citations in Top Google Scholar profiles – Луцький національний технічний університет посів 3112 місце із 5011 ЗВО світу зі значенням цитувань у майже 11 тисяч.

З-поміж закладів вищої освіти України ЛНТУ посів 60 місце, таким чином піднявшись у рейтингу одразу на 23 сходинки, відповідно до попередніх показників у січні 2022 року. Загалом у рейтингу представлені 96 українських ЗВО.

Нагадаємо, що у Луцьку проведуть реконструкцію учбово-лабораторного корпусу ЛНТУ під гуртожиток для внутрішньо переміщених осіб. Для цих потреб залучать грант від Північної екологічної фінансової корпорації НЕФКО.