Волинь Новини

У геріатричному пансіонаті Луцька волонтери здійснили мрії мешканців

У Луцькому геріатричному пансіонаті уже вдруге відбулася акція “Чарівна скриня здійснення мрій”. Волонтери зібрали побажання мешканців пансіонату та втілили їх у життя, – розповіла Суспільному організаторка акції Анастасія Рудик.

Збір анкет тривав упродовж трьох тижнів. Охочі втілити у життя мрії мешканців геріатричного знайшлися усього за дві години.

“Люди розбирають мрії. Скидаю їм анкету мрійника у приватні повідомлення, щоб вони могли ознайомитися з історією, що це за людина, а вони виконують побажання пенсіонерів”, – говорить Анастасія Рудик.

До дійства вперше долучились Анна Абрамчук. Каже, що з радістю допомогла здійснити мрію однієї бабусі. Жінка хотіла червону сумку з прикрасами.

У геріатричному пансіонаті Луцька здійснили мрії мешканців
Волонтерка Анна Абрамчук вручає подарунки. Фото: Суспільне Луцьк

Про акцію волонтерка дізналися від головної організаторки Анастасії Рудик благодійниця Віталіна Якубчук. Жінка побачила перелік мрій мешканців геріатричного пансіонату в соціальній мережі.

“У дідуся – така дивна мрія, але просто вона мене зачепила. Там був пластир, йод і серветки антистерильні. У нього проблеми зі здоров’ям і йому це дуже потрібно”, – говорить волонтерка.

У геріатричному пансіонаті Луцька здійснили мрії мешканців
Долучилась до акції волонтерка Віталіна Якубчук. Фото: Суспільне Луцьк

Керівниця геріатричного пансіонату Алла Гнатюк розповідає, що у соціально-медичній установі під наглядом перебувають 145 людей. Серед них є люди пенсійного віку, які не мають можливості втілити свої бажання. З її слів, цього разу свої мрії в рамках акції озвучили 45 підопічних.

За останніх кілька років організаторам акція “Чарівна скриня здійснення мрій”вдалось реалізувати мрії понад тисячі людей, – каже Анастасія Рудик.