Волинь Новини

«Моїй злості немає меж»: історія пораненого воїна із Волині

Військовий з Волині Богдан Ковальчук став на захист України ще у 2014 році, а з 2018 року повернувся додому. Та з початком повномасштабного вторгнення повернувся у лави війська – цього разу у 14 бригаду. Нині чоловік після поранення реаблітіується вдома та знову планує повернення на фронт.

Про це йдеться у сюжеті 12 каналу. «В мене 19 лютого день наролдення мого малого атошника, і я бачив, що москалюка точить ножі. 20 лютого спакував рюкзачок з цяцьками своїми – їх небагато, вже трохи пороздавав, бо думав, з війною вже стоп», – пригадує чоловік.

24 лютого він вирушив знову воювати, цього разу у складі волинської бригади.

Боєць каже, що недооцінювати ворога не можна. У травні були на Запоріжжі, там і отримав поранення.

«Війна нині дуже жорстока, ворог ні з ким не панькається», – зазначає боєць. За його словами, їх позицію постіно поливали вогнем, найбільше втрат завдавла швидка та маневрена БМП-3 ворога.

Боєць побіг коригувати ціль, аби танкісти прицілилися в цю ласу ціль, та став під деревом. Та в ту секунду, коли він підніс бінокль до очей почув чергу. У тіло впивалися і осколки, і шматки дерева.

Врятував Богдана Ковальчука невеликий рів поблизу, адже черга тривала. Він доповз до побратимів, де йому надали допомогу – чоловіку фактично пошматувало бік.

Нині він на реабілітації, але засиджуватися не збирається – каже, трохи підлікується і назад, бо треба смажити орків. А перемога буде за нами.