Волинь Новини

ВНУ – у ТОП-10 кращих закладів західного регіону

Оприлюднили консолідований рейтинг університетів за 2022 рік. Рейтинг охоплює результати 250 закладів вищої освіти, а також містить 10 тематичних підрейтингів: «Найкращі класичні університети України», «Найкращі технічні виші», «Найкращі аграрні виші»,«Найкращі педагогічні виші»,  «Найкращі медичні виші», «Найкращі мистецькі виші», «Найкращі приватні виші», а також «Найкращі київські виші», «Найкращі виші регіонів України» і «Найкращі виші областей».

Рейтинг опублікували на сайті інформаційного освітнього ресурсу «Освіта.ua».

У якості вихідних даних для складання консолідованого рейтингу закладів вищої освіти України використані найбільш авторитетні серед експертів та засобів масової інформації національні рейтинги навчальних закладів України: «Топ-200 Україна», «Scopus» та «Бал ЗНО на контракт», кожен з яких використовує різні критерії оцінювання вищих навчальних закладів.

Отриманий узагальнений рейтинг підсумовує рейтингові місця навчальних закладів за версією «Топ-200 Україна», «Scopus» та «Бал ЗНО на контракт».

Волинський національний університет імені Лесі Українки у консолідованому рейтингу за 2022 рік університет посів 26 місце. За категорією «Бал ЗНО на контракт» навчальний заклад зайняв 74 місце, у рейтингу «ТОП 200 Україна» посів 23 місце, а в рейтингу Scopus 29 сходинку. Загалом Волинський національний університет імені Лесі Українки набрав 126 підсумкових балів.

У підрейтингу «Найкращі виші регіонів України» Університет Лесі Українки посів 8 місце, «обійшовши» Ужгородський національний університет та Івано-Франківський національний медичний університет.