Новини

Ознак підготовки до наступу з боку Білорусі не спостерігається — Держприкордонслужба

На кордоні немає змін в обстановці та характері дій збройних сил Білорусі. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

Про це заявив на брифінгу в Укрінформі речник ДПСУ Андрій Демченко, повідомляє Укрінформ, пише НВ.

«Чисельний склад не змінюється. Підрозділи змінюються на основі ротації. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено», – зазначив представник.

У прикордонних районах білоруські підрозділи проводять заходи щодо інженерного облаштування, також фіксується активне застосування засобів радіоелектронної боротьби, щоб ускладнити спостереження за їхньою територією.

Демченко додав, що як кордон із Росією, так і кордон із Білоруссю та придністровський сегмент на кордоні з Молдовою всіма силами оборони України посилено. Для захисту кордону та недопущення ескалації ситуації вживаються всі можливі заходи.

«Чисельний склад не змінюється. Підрозділи змінюються на основі ротації. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено».

За словами Демченка, на кордоні з РФ у межах Чернігівської та Сумської областей формування ворогом ударного угруповання для відновлення наступу наразі також не фіксується.

Проте, за його словами, Росія не припиняє збройних провокацій. З території країни-агресора обстрілюються території цих двох областей. Вогонь ведеться щодня. Для обстрілів ворог застосовує артилерію, авіацію та стрілецьку зброю.

Такі дії загрожують не лише захисникам, а й життю мирного населення, адже знищуються будинки та цивільна інфраструктура.

Останнім часом більшість обстрілів припадає на Сумську область.

Усього за останній тиждень прикордонниками зафіксовано понад 60 обстрілів цих територій, майже всі із застосуванням артилерії та мінометів.

За даними української розвідки, російські окупаційні війська можуть повернутися на територію Білорусі за два-три тижні, якщо в них буде така потреба.