Волинь Новини

Муніципали знову розпочинають демонтаж

У Луцьку запланували роботи з демонтажу самовільно встановлених малих архітектурних форм, тимчасових споруд, гаражів, кіосків, металевих та дерев’яних конструкцій, господарських споруд (сараїв тощо), парканів, обмежувачів руху, шлагбаумів, балок, запірних планок та інших об’єктів, розміщених без відповідних документів, із відновленням належного та естетичного рівня благоустрою територій.

Про це йдеться на сайті державних закупівель Prozorro. Тендер оголосив департамент муніципальної варти Луцької міської ради. Пропозиції від учасників приймають до 30 липня, а аукціон розпочинається 1 серпня.

Очікувана вартість робіт – 1,7 мільйона гривень.

Загалом заплановано демонтувати не менш як 140 незаконно розміщених у Луцьку об’єктів. Із території міста їх мають усунути до кінця поточного року.

Обов’язковою умовою участі в торгах є наявність відповідного обладнання та кваліфікованих працівників.

Для проведення демонтажних робіт учасник мусить мати наступну техніку: мінімум два маніпулятори, два автокрани, чотири вантажні автомобілі-самоскиди, два екскаватори-навантажувачі, два мініекскаватори, мінінавантажувач, чотири лафети, причепи чи платформи, два вантажні мікроавтобуси, бульдозер Т130, автогрейдер, платформу для навантаження на чотири осі, три газозварювальні апарати для всіх видів зварювальних робіт, необхідні електроінструменти та обладнання.

Також для демонтажу учасник має забезпечити роботу працівників, як-от: три водії, вісім різноробочих, два кранівники, два електрогазозварники, тракторист, екскаваторник.