Важливо Волинь Новини

У Зеленського показали, як готуються до ймовірного наступу з Білорусі на Волині. Фото. Відео

В Офісі президента показали, як готуються до ймовірного наступу російських та білоруських військ з території РБ. Передусім, йдеться про укріплення українсько-білоруського кордону.

Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко відвідав волинську область, щоб подивитися, як облаштований кордон на межі України та Білорусі. 

Про це повідомив заступник голови ОП на своїй сторінці у телеграм та опублікував фото і відео.

“До війни ми планували у 2022 році реалізувати проєкт з обладнання кордону не лише фортифікаційними спорудами, а й спеціальними засобами стеження. Війна внесла свої корективи у цей процес”, – йдеться у його повідомленні.

Тимошенко зауважив, військові на Волині облаштували:

  • серйозні загородження,
  • камерами стеження, зокрема тепловізійні камери.
  • за ділянками кордону можна спостерігати онлайн.
Фото: Кирило Тимошенко/Telegram
Фото: Кирило Тимошенко/Telegram
Фото: Кирило Тимошенко/Telegram
Фото: Кирило Тимошенко/Telegram
Фото: Кирило Тимошенко/Telegram

“Крім того, тут працюють пункти пропуску. Бачили сьогодні маріупольців, яких окупаційна влада “евакуювала” на територію росії. Люди змушені перетинати кордон з боку білорусі і користуватися прикордонними пунктами пропуску тут. Звісно кордон захищений і на Сумщині, і на Чернігівщині, і на Київщині, і на Житомирщині, і на Рівненщині, і звісно, на Волині. Але сучасною системою стеження можуть похвалитися не всі. Будемо закривати це питання, щоб моніторинг ситуації був на найвищому рівні”, – наголосили у Зеленського.

Начальник 6 прикордонного волинського загону полковник Сергій Лозінський запевнив, всі українські сили готові відбити будь-який можливий напад.