Важливо Волинь Новини

Ірина Констанкевич про Парламентську роботу в умовах війни

Як стало відомо, напередодні депутати проголосували у другому читанні законопроєкт № 7378, який на період воєнного стану звільняє бізнес від відповідальності за несвоєчасне оприлюднення фінансової звітності.

Про ці та інші новації законопроєкту йдеться на сторінці політикині Ірини Констанкевич у соцмережі Facebook.

“Оприлюднення фінансової звітності разом з відповідними звітами за весь період неоприлюднення фінансової звітності відкладається до скасування воєнного стану (протягом 3 місяців після).
Також під час воєнного стану та 3 місяців після його завершення бізнес звільняється від відповідальності за порушення вимог щодо своєчасності та повноти оприлюднення фінансової звітності.
Підтримано законопроєкт №6244 щодо звільнення від обов’язкового складання і подання консолідованої фінансової звітності малих та середніх груп підприємств.
Законопроєкт покликаний уніфікувати законодавство України з Директивою ЄС № 2013/34/ЄС, якою для цілей складання, подання та оприлюднення консолідованої фінансової звітності встановлено категорії груп материнського підприємства та його дочірніх підприємств – малі, середні та великі.
Підтримано законопроєкт №7378 про звільнення від відповідальності за порушення вимог щодо своєчасності та повноти оприлюднення фінансової звітності.
Проголосували законопроєкт №5371 щодо дерегуляції та запровадження договірного режиму трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва.
Тепер можна буде відійти від радянської моделі трудових відносин; модернізуються стосунки між роботодавцем та працівником.
Проголосували законопроєкт №5108 щодо осучаснення збору статистичної інформації та встановлення періодичності проведення Всеукраїнського перепису населення — не рідше 1 разу на 10 років”, – йдеться у дописі.