Новини

«То лі красть, то лі воєвать»: на війну проти України набирають «зеків» із колоній РФ

Українські військові із 72-ої окремої механізованої бригади ім. Чорних Запорожців опублікували відео, на якому ув’язнених однієї з російських колоній агітують їхати воювати до України. Як уточнюють українські бійці, місцем зйомки, ймовірно, є виправна колонія №1 в Республіці Адигея.

“Велика армія” без зеків ніяк”, — прокоментували відео військові.

Раніше Головне управління розвідки Міноборони України також інформувало, що зараз у Росії намагаються набрати “резерв” для армії в російських в’язницях.

“З огляду на значні втрати на війні в Україні, в РФ активізували набір у приватні військові компанії. Через брак охочих активізується рекрутування в місцях позбавлення волі”, — розповіли українські розвідники.

За даними ГУР, набір охочих проводять у колоніях Республіки Адигея. Після підписання та виконання контрактів, ув’язненим обіцяють повну амністію.

Збір “рекрутів” відбувається на військовому полігоні поряд із хутором Молькіно у Краснодарському краї, який відомий як база підготовки бойовиків ПВК “Вагнер”.

Як зазначають у розвідці, ув’язнених для відправки в Україну набирають також у в’язницях Ростова, Санкт-Петербурга та Нижнього Новгорода.

“На статтю, за якою засуджено конкретну людину, не звертають уваги. Всім новобранцям обіцяють повну амністію після 6 місяців “служби”, навіть якщо людина вчинила вбивство або інші тяжкі злочини”, — пише ГУР.


Уточнюється, що всі засуджені мають носити спеціальні жетони, що вказують на їхній статус. Їм заборонено мати смартфони, можна скористатися лише кнопковими телефонами.