Волинь Новини

“Поза сумнівом, закон про медіа має бути”, – Ірина Констанкевич

Як відомо, питання про медіа актуальне у суспільному просторі.

Відтак, у ефірі національного марафону «Єдині новини» нардепка Ірина Констанкевич розповіла чому ухвалення законопроєкту про медіа є нагальним та яких додаткових змін потребує.

Про це йдеться на офіційній сторінці Ірини Констанкевич у соцмережі Facebook.

 

“Законопроєкт про медіа – один із найскладніших, які розглядав Комітет ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики. Від липня 2020 року компромісний варіант із доопрацюваннями проєкт закону не виносили на голосування у парламент. Незважаючи на актуальність і нагальність, окремі норми законопроєкту про медіа потрібно переглянути у контексті нових загроз і викликів, спричинених війною.

Поза сумнівом, закон про медіа має бути.

Перше – це вимога часу. Усе медійне законодавство є застарілим, норми напрацьовувались у кінці 90-их. І точкове оновлення не відповідає суспільним запитам.

Друге – адаптація до вимог ЄС. Україна отримала статус кандидата у ЄС, необхідно синхронізувати наше законодавство до європейського. Директиви Європейського Союзу потрібно впровадити у законодавство.
Третє – повномасштабна війна.

Нинішній варіант законопроєкту про медіа розрахований на функціонування у мирний час. А як працювати в умовах війни? Потрібно прописати додаткові норми.

Задля виконання вимог ЄС щодо кандидатства потрібно переглянути законопроєкт про медіа, внести відповідні зміни та голосувати за цю законодавчу ініціативу”, – зазначає Ірина Констанкевич.