Новини

У росії залишилося понад дві тисячі старих ракет: їх може вистачити на кілька місяців бомбардувань

Ймовірно, у росії залишилося понад дві тисячі старих ракет Х-55 і Х-22, яких може вистачити ще на кілька місяців бомбардувань. А їхня неточність може призвести до жахливих наслідків.

Про це повідомляє Forbes, пише Бабель, передає Молодий Буковинець.

За даними видання, на початок війни у росії було майже 7 000 ракет середньої та ближньої дальності дії (до 5 500 км). Із них майже половина — невисокоточні ракети Х-22, Х-55, комплексів “Точка-У”.

На першому етапі війни війська рф використовували ракети морського базування типу “Калібр” та ракетні комплекси “Іскандер”. Також росіяни випустили по Україні дещо менше ракет Х-101. Кілька разів вони заявляли про застосування своєї останньої розробки – Х-47 “Кинджал”. За даними Forbes, запас таких ракет був не надто великим — 2000–3000 одиниць.

У травні з’явилася інформація про перші застосування ракет старих радянських ракет Х-59. Їх створили у 80-их роках, але вони достатньо точні. Кругове можливе відхилення вказане менше 10 м, але СРСР і росія можуть перебільшувати точність своєї зброї.

Х-59 має малий радіус дії – менше 300 км. Тобто її можна застосувати лише по прикордонних областях або в районі узбережжя Чорного моря. Також вона несе заряд до 300 кг і не може зруйнувати великий об’єкт.