Волинь Новини

«Ми готові до будь-яких дій від військових із Білорусі». Голова Волинської ОВА оцінив ризик порушення кордону

Нападу з Білорусі не буде. Мета нових інформаційних вкидів щодо ймовірного порушення кордону з боку сусідньої держави – психологічний тиск. Таку думку висловив голова Волинської обласної військової адміністрації.

Очільник ОВА Юрій Погуляйко під час телерадіомарафону у студії ТРК «Аверс» наголосив, що негативної інформації щодо можливої загрози з боку Білорусі останнім часом дуже багато, інформують Волинські Новини.

«Ми межуємо з Білоруссю на відрізку кордону протяжністю 214 кілометрів. Є проблемні ділянки. У нас було багато часу, аби підготуватися. Із перших днів воєнного стану ми провели багато роботи. Це і будівництво фортифікаційних споруд, і зведення інших споруд, загороджень. Ми готові до будь-яких дій від військових із Білорусі. Якщо такі будуть, то буде достойна відповідь. Ми продовжуємо працювати кожного дня, удосконалюємося, риємо, копаємо, мінуємо», – наголосив Юрій Погуляйко.

Як додав, він особисто вважає, що жодного наземного нападу з Білорусі не буде. «Але загроза така є і розслаблятися ми не можемо. Їхня мета – залякати нас, зламати нас, щоб багато людей втекли, покинувши свої домівки, свої робочі місця, забравши дітей», – сказав голова ОВА.

На сьогодні кордон з боку Білорусі не порушено. Наші прикордонники, як і військові, працюють на місцях та моніторять ситуацію.

Юрій Погуляйко також відзначив, що в населених пунктах, які межують із Білоруссю, не хочуть розселятися внутрішньо переміщені особи, які прибули на Волинь. Також туди не хочуть передислоковуватися релоковані підприємства.

«Наприклад, зараз ми готові надати 90 об’єктів, куди можна перевозити і малі, і великі підприємства, і будівельні, і дорожні організації. Ми щодня моніторимо ситуацію. Але підприємці з Донецької, Луганської, Запорізької областей не хочуть до нас їхати. Всього було переміщено тільки 16 невеликих підприємств за цей час. Чомусь підприємці думають, що в нас небезпечно… Це неправда», – акцентував голова ОВА.