Волинь Новини

У кожній хаті є зброя. Як Волинь готується зустріти білорусів. Відео

Волинь практично не сумнівається в тому, що Білорусь рано чи пізно, але спробує своїми військами увірватися в Україну.

Про настрої мешканців Волинської області розповів депутат Волинської обласної ради, представник громадського формування «Самооборона Волині» Іван Мирка в спецефірі NTA.

«У нас на Волині всі мають зброю, у кожній хаті. Крім того, усі військові навчились користуватись зразками західного озброєння. Я хочу сказати білорусам, що як тільки вони переступлять наш кордон на Волині, тоді хай лягають на землю, прикривають голову і моляться про швидку смерть. Бо одразу зустрінуть у відповідь вогонь», – Іван Мирка, депутат Волинської обласної ради, представник громадського формування «Самооборона Волині»

За його словами, Волинь не стане ще однією Бучею, Чернігівщиною чи Сумщиною, адже місцеві території вже не раз переживали неймовірні терори, тому тут змалечку знають, як поводитися зі зброєю. Усі територіальні батальйони пройшли навчання, зокрема й з іноземним озброєнням – протитанковоми, протиракетними засобами.

“А ще ми повністю довіряємо нашим військовим, їхнім вмінням. Волинь давно готова, уже більше 100 днів, як готова бити окупантів, якщо вони попхаються на цю землю”, – додав Іван Мирка.

Також наголосив, що паніки серед населення нема: волиняни – жінки, діти – мають спаковані тривожні валізки, з якими в будь-який момент можуть залишити область, щоб не наражатися на небезпеку і не перешкоджати чоловікам виконувати свою роботу.

“Звісно, ніхто не хоче, що білоруси нападали, бо це буде велика рана не території Волині… Але якщо вже ворог так прагне залізти, ну то ласкаво просимо…”, – резюмував представник “Самооборони Волині”.

https://www.youtube.com/watch?v=k0YcXY-L0Xs&feature=emb_logo