Волинь Новини

На Центральному ринку Луцька у порушників торгівлі забиратимуть товар. Фото

Скарги щодо несанкціонованої торгівлі з автомобілів на парковці, вздовж ринку «Центральний», “Пасаж” регулярно надходять на телефон гарячої лінії «Група швидкого реагування» департаменту муніципальної варти.

Про це інформує Департамент Муніципальної Варти Луцької міської ради.

Інспектори відділу протидії стихійній торгівлі неодноразово проводили роз’яснювальні бесіди з продавцями, які здійснюють торгівлю з рук у невстановленому місці, адже відповідно до Правил торгівлі на ринках, використання транспортних стоянок для продажу товарів не допускається.

Згідно з рішенням виконавчого комітету Луцької міської ради від 24.05.2013 № 308-1 «Про недопущення незаконної торгівлі та стихійних парковок транспорту поблизу ринків», департаментом муніципальної варти будуть вживатися до порушників заходи адміністративного впливу.

Відповідно, на суб’єктів господарювання, громадян, які здійснюватимуть торгівлю у невстановлених місцях, в тому числі з транспортних засобів на стоянках та майданчиках для паркування транспорту, інспектори департаменту складатимуть адміністративні матеріали за порушення ст. 160 КУпАП з вилученням об’єктів торгівлі.

Санкція даної статті, передбачає відповідальність у вигляді накладення штрафу від одного до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі або без такої.

Усі матеріали будуть передаватися, згідно норм ст. 221 КУпАП, до Луцького міськрайонного суду Волинської області, а вилучений товар, а саме продукти тривалого зберігання: олія, крупи, цукор тощо, на потреби Збройних Сил України.