Новини

Наступ з Білорусі: у Зеленського озвучили позицію Лукашенка щодо війни в Україні

В ОП наголосили, що ЗСУ готові до будь-яких сценаріїв розвитку подій на північному кордоні України.

Останніми днями активно поширюється тема можливого нового наступу з боку збройних сил Білорусі. Проте, ці чутки є нічим більшим, як черговою спекуляцією російської пропаганди з метою посіяти панку в Україні.

Такі думку висловив радник голови Офісу президента України Михало Подоляк у своєму відеозверненні.

Пише Уніан.

За його словами, українська влада все прекрасно розуміє про “цього дивного пана на прізвище Лукашенко”.

“Ми розуміємо, що він (Лукашенко – ред) хоче бути одночасно і там, і тут – такий собі Труфальдіні. Але при цьому ми точно розуміємо, що відбувається на території Білорусі, до будь-яких сценаріїв готові, у нас все з оборонної точки зору на кордоні Україна-Білорусь готово”, – зазначив Подоляк.

На його думку, вся ця інформація скоріш потрібна Російській Федерації для збільшення панічних настроїв в Україні: щоб йшли обстріли крилатими ракетами наших міст, а паралельно – інформація про те, що завтра начебто буде ще якийсь наступ.

“Якщо безумовно пану Лукашенку треба довести, що білоруська армія не існує, вони можуть це зробити. Але, якщо говорити серйозно, то про будь-яку небезпеку ми попередимо завчасно. І до будь-який сценаріїв, повторюся, готові. Тому давайте спокійно працювати над тим, щоб Україна отримала перемогу і виграла цю війну тільки на своїх умовах, а Російської Федерації на території України більше ніколи не було!” – закликав Подоляк.