Новини

росія оголосить про мобілізацію для тривалої війни з Україною

Кремль створює умови для російської економіки, готуючись до тривалої війни в Україні. Про це повдомляє Інститут вивчення війни.

30 червня Кремль запропонував на розгляд Держдуми РФ поправку до федеральних законів про постачання Збройних сил Росії, яка передбачає введення особливих заходів в економічній сфері, які зобов’язують російські підприємства (незалежно від форм власності) постачати спецпризначення.

Поправка забороняє російським підприємствам відмовлятися приймати державні замовлення необхідні для проведення спеціальних військових операцій і дозволить Кремлю змінювати контракти співробітників і умови праці, наприклад, змушувати працівників працювати вночі або в дні федеральних свят.

В описі поправки Кремль зазначив, що спеціальна військова операція, що триває в Україні, виявила дефіцит поставок, зокрема матеріалів, необхідних для ремонту військової техніки, і заявив, що російським чиновникам необхідно концентрувати зусилля в окремих секторах економіки.

Президент Росії Володимир Путін ймовірно мобілізує російську економіку та промисловість для підтримки триваючих військових зусиль, але ще не вжив паралельних заходів для мобілізації російської робочої сили у великих масштабах.