У ВНУ імені Лесі Українки акредитовано освітню програму «Готельно-ресторанна справа» за першим (бакалаврським) рівнем (протокол засідання Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти № 10 від 21 червня 2022 р.).
Вітаємо студентів і викладачів географічного факультету й гаранта освітньої програми – доцента кафедри туризму та готельного господарства, кандидата географічних наук Оксану Терещук із успішною акредитацією.
Мета освітньо-професійної програми – підготовка конкурентоспроможних, соціально мобільних, висококваліфікованих фахівців готельно-ресторанного бізнесу, здатних розв’язувати складні завдання з урахуванням регіонального аспекту, територіального розміщення природного й економічного потенціалу.
Переваги навчання на освітній програмі:
– наявність сучасної матеріально-технічної бази (навчально-виробничий комплекс «Гарт» (оз. Світязь), навчальна лабораторія готельного та ресторанного обслуговування «Світлиця», науково-виробничий комплекс (у складі Університету та Відокремленого структурного підрозділу «Фаховий коледж технологій, бізнесу і права ВНУ імені Лесі Українки»);
– кваліфіковані науково-педагогічні працівники з високим рівнем професійної та наукової активності, які володіють кращими практиками вітчизняних і закордонних закладів освіти в сфері гостинності;
– організація та проведення виробничих практик і стажувань у кращих готельно-ресторанних комплексах України, Туреччини, Болгарії, Німеччини та Польщі;
– залучення до викладання стейкхолдерів – випускників спеціальності, практиків, роботодавців;
– можливість вивчення двох і більше іноземних мов;
– поєднання теоретичного навчання з практичною підготовкою, якісно організованою на кращих підприємствах готельно-ресторанного господарства з можливістю використання елементів дуальної форми здобуття освіти;
– реалізація програми «Подвійний диплом» (угода про співпрацю з Гуманітарно-природничим університетом імені Яна Длугоша (Республіка Польща);
– залучення здобувачів до наукової роботи, участі у наукових конференціях і круглих столах із проблем готельно-ресторанної справи.