Новини

Нульове розмитнення пропонують залишити, але з трьома правками, – нардеп з Волині

Відміна нульового розмитнення автомобілів в Україні не повинна торкатися тих людей, які внаслідок війни втратили свої транспортні засоби, а також військовослужбовців, яким нині критично необхідні автівки, інформують Волинські Новини.

На цьому наголошує волинський нардеп Ігор Гузь. Він наполягає на тому, що відміняти безплатне розмитнення не варто, натомість треба внести важливі правки в закон. Аби зникли черги, а перекупники не могли збагачуватися на перепродажі й тим паче не завозили елітні автомобілі.

«Треба внести три правки в закон, щоб авто могли придбати без мит прості люди. В першу чергу ті, хто дійсно його потребує, бо втратив своє внаслідок агресії росії. Також таке право мають мати наші захисники.

1 липня нульове розмитнення буде відмінене, але і далі існують сім’ї, які внаслідок агресії росії втратили свій транспортний засіб, військовослужбовці, які хочуть купити авто для себе.

Тому став співініціатором законопроектів 950974 і 950445, які дозволять продовжити нульове розмитнення автомобілів для цих окремих категорій громадян.

Перший законопроект спрямований на звільнення від оподаткування ввізним митом автомобілів, ввезених учасниками бойових дій, які залучалися та брали безпосередню участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони з моменту початку дії воєнного стану, а також фізичними особами, власниками транспортних засобів, які визнані фізично знищеними внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією рф.

Другий – спрямований на звільнення від сплати ПДВ і акцизу автомобілів, ввезених цими громадянами.

Щоб уникнути спекуляцій з числа третіх осіб, законопроектами пропонується неможливість без сплати всіх податків і повних мит передачі у власність, користування, відчуження ввезеного транспортного засобу протягом трьох років з моменту його реєстрації.

Такі рішення потрібні українцям, які потерпіли від загабників і втратили своє майно та тим, хто потом та кров’ю захищає країну. Таке право вводити авто з нульовим розмитненням вони мають мати. Прошу колег-депутатів підтримати ці законопроекти», – повідомив нардеп.