Новини

Якщо Білорусь нападе, то разом з росіянами: у ГУР розповіли про ймовірну загрозу

Як відомо, білоруські війська навряд чи можуть напасти на Україну окремо від російських підрозділів. Вони зможуть діяти тільки в складі російсько-білоруського угруповання.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, передає Молодий Буковинець.

“Якщо зробити оцінку тих заходів, які на сьогодні проводять збройні сили Білорусі, то виходить дуже цікава ситуація. По-перше, відразу після того, як російські війська були виведені з території Білорусі, збройні сили республіки почали активні заходи оперативної і бойової підготовки”, – сказав він.

Вони посилили свою присутність біля кордонів з Україною. Було виведено 7 батальйонів, які зараз на ротаційній основі розміщуються біля наших кордонів. “Їхня офіційна позиція – що це робиться з метою посилення захисту кордонів республіки Білорусь”, – зазначив Скібіцький.

Крім того, за даними воєнної розвідки України, на сьогодні окремі підрозділи спеціального призначення Російської Федерації проводять спільні навчання з підрозділами сил спеціальних операцій Білорусі. “Вони відпрацьовують відповідне застосування цих спецпідрозділів з території Білорусі на територію України. І, відповідно, вони вивчають район можливих бойових дій”, – додав представник ГУР.

“У чому загроза? Загроза полягає в тому, що це можуть готуватися диверсійно-розвідувальні групи, які потім можуть зайти на нашу територію. Якщо говорити про створення ударних угруповань, то на сьогодні ми цього не відмічаємо. Але досвід березня-квітня, коли російські війська були перегруповані, виведені з території Білорусі і перекинуті на схід України, свідчить, що за два-три тижні російські війська можуть знову повернутися на територію Білорусі”, – сказав Скібіцький.

За його словами, білоруські сили “не будуть діяти окремо, а тільки в складі російсько-білоруського угруповання”.