Новини

У Росії вигадали ще одну причину вторгнення Білорусі в Україну

Як стало відомо, у Білорусі дуже цікава ситуація: все зійшло до мінімуму. Йдеться про навчання військ.

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов. З його слів, через брак фінансування мобілізованих не призивають, а самі навчання проводять лише з військкоматами, передає ІА Конкурент.

«Навчання скорочені з 20 до 28 червня, а планувалося майже 20 днів. Вони продовжують рити лінії оборони вздовж кордону, продовжують розставляти на цих лініях оборони дерев’яні макети техніки, продовжують нарощувати з інженерного погляду укріплення кордону. За останню добу фіксується дуже цікавий факт: несподівано із міста Мозир почала виїжджати еліта, а білоруська влада почала масово вивозити пальне з Мозирського нафтопереробного заводу», – розповів експерт.

З його слів, це заходи безпеки, щоби зовсім не залишитися без пального.

«Річ у тому, що на 25 червня, 30 червня й 1 липня заплановані зустрічі лукашенка й путіна. Зрозуміло, що основне питання зустрічей – коли Білорусь вступить у війну з Україною на боці рф. А для того, щоби вступити у війну на боці рф потрібен “казус беллі” – причина для війни. Такий “казус беллі” можуть зробити російські спецслужби на Мозирському нафтопереробному заводі. Вони вбивають двох зайців. Перше: вони залишають Білорусь без пального, і Білорусь потрапляє у пряму залежність від рф щодо поставки дизеля й бензину. Друге: це створення самої причини, щоби почати війну. Нібито Україна розбомбила наймасштабніший нафтопереробний завод, тобто фактично напала на Білорусь», – припустив Олег Жданов.

З його слів, в Україні не те, що нема намірів, а й існує право вето на удари по суміжних територіях. До того ж ми до Білорусі маємо лише одну претензію – це те, що вона де-факто бере участь у війні й надає російським військам свою територію для розміщення військ для ударів по території України. Також він додав, що зараз посилюється комплекс ППО С-400, отримали ще одну партію ракет.

«Чим закінчиться зустріч лукашенка й путіна – побачимо. Путіну також дуже сподобалася ідея створення СРСР 2.0. Думаю, вона теж буде обговорюватися. Але для того, аби почати обговорення цієї теми путіну треба вмовити лукашенка погодитися втратити владу і суверенітет. Я не думаю, що він на це погодиться. Він буде впиратися до останнього, аби зберегти це», – додав Жданов.