Новини

Білорусь може передати РФ озброєння і техніку для війни проти України — Генштаб

Білоруська сторона може передати Росії своє озброєння та військову техніку для бойових дій проти українських військ на донецькому чи херсонському напрямку.

Про це 23 червня під час брифінгу в медіацентрі “Україна” заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України Олексій Громов.

“За наявними даними, під приводом проведення занять, тренувань, зборових заходів на базах зберігання озброєння та військової техніки наразі проводить обслуговування і зняття цієї техніки зі зберігання. Враховуючи великі втрати агресора в озброєнні та військовій техніці, а також дещо кращий стан та умови зберігання цієї техніки на складах Збройних сил Білорусі, не виключено, що наш сусід надасть зазначене озброєння та військову техніку для російського агресора”, — зазначив він.

На думку посадовця, озброєння можуть передати у розпорядження російських збройних формувань на східному чи південному напрямках.

“Цю техніку в подальшому може бути переміщено на донецький або херсонський напрямок ведення бойових дій для посилення угруповань противника”, — пояснив військовий.

Громов додав, що на білоруській території нині перебувають спеціальні підрозділи російських силових структур, а також приватних військових кампаній. Ймовірно, вони готують диверсійно-розвідувальні групи.