Волинь Новини

Як водіям в умовах воєнного стану дізнатися, чи є у них штрафи. Відео

Війна у країні не стала на заваді любителям гасати на автівках. Хоч із запровадженням воєнного стану в країні камери фото- та відеофіксації порушень ПДР вимкнули – їздити повільніше водії не стали. Тож роботу камер відновили. Тільки от побачити тепер, чи є у вас штраф, не так просто. Мовляв, електронний кабінет водія не працює. Де ж це можна перевірити, аби не платити вдвічі більше, – йдеться у сюжеті 12 каналу.

Водіям гасати містами без покарання – зась. З середини травня на автошляхах України відновили роботу камери автоматичної фото та відеофіксації порушень правил дорожнього руху. Втім тепер керманичів бентежить інше.

«Сервісів, які були раніше зручними для перевірки наявності штрафів, не включили. Це через банк можна було перевірити, через електронний кабінет водія, через додатки на телефоні. А от зараз такої можливості немає», – розповідає водій Богдан Коваль.

При цьому раніше і сплатити штраф можна було через електронний кабінет водія, портал «Дія»чи у платіжному сервісі, але зараз вони всі відключені з міркувань безпеки, хоча знати про наявність штрафу та вчасно його оплатити вкрай важливо для водіїв.

«По-перше, якщо ти не заплатиш одразу – штраф збільшується. По-друге, це може піти на виконавчу службу, і відповідно десь там чи при виїзді за кордон, чи при якомусь оформленні я тільки дізнаюся, що раптом в мене штраф, і це буде суттєво гірше», – пояснює Богдан Коваль.

Якщо водій сплачує штраф упродовж 10 днів з моменту отримання постанови, то сума зменшується на 50%: 170 грн – замість 340 і 850 – замість 1700.

У патрульній поліції кажуть: без сповіщень водії не лишаються. Відстежувати штрафи можна нині так.

«Можна ознайомитися на сайті МВС за посиланням https://bdr.mvs.gov.ua/ та в застосунку, а також у телеграм-боті «Штрафи ПДР», – повідомила речниця патрульної поліції у Волинській області Валентина Мельник.

Камери ж, до слова, працюють на дорогах державного значення.

«У селах Струмівка, Забороль, Копачівка, у місті Ковелі та поблизу Володимира. У Луцьку ж камери автофіксації встановлені на вулицях Чорновола, дві камери на Ковельській та на Конякіна. Розташування усіх камер можна переглянути на карті МВС», – розповіла речниця патрульної поліції у Волинській області Валентина Мельник.

Перед камерами автофіксації є відповідний знак. Втім водіїв просять зважати не лише на це, а бути обачними на дорогах та дотримуватися безпечної швидкості завжди.