Новини

В Україні пропонують не мобілізовувати ще одну категорію людей

В Україні пропонують розширити перелік людей, які не підлягають призову під час мобілізації на тих, чиї рідні загинули на війні з росією.

У Парламент подали відповідний законопроєкт. Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

Зазначається, що 22 червня до Ради внесли законопроєкт № 7481 «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо розширення переліку осіб, які не підлягають призову під час мобілізації».

У проєкті закону пропонують визнати, що військовозобов’язані жінки та чоловіки, чиї близькі родичі «загинули або пропали безвісти під час здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації у Донецькій та Луганській областях, а також під час забезпечення нацбезпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії проти України під час дії воєнного стану» не підлягають призову на військову службу під час мобілізації.

Йдеться про таких рідних: чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра.

Водночас, у пояснювальній записці зазначається, що проєкт закону розроблено через необхідність «передбачити положення закону, які б дозволяли отримати відстрочку особам, чиї близькі родичі загинули або зникли безвісти не тільки під час проведення антитерористичної операції, а також під час операції Об’єднаних сил та під час дії воєнного стану».