Новини

Загроза з Білорусі реальна? Пояснили, чому на Рівненщині розгорнули польовий шпиталь

Як стало відомо, на Рівненщині розгорнули польовий госпіталь. За потреби він зможе надати допомогу 400 пацієнтам, повідомляє очільник Рівненської ОВА Віталій Коваль. Начальник ОВА називає це «підсиленням медичної системи».

Тут є 20 пневмотораксних надувних модулів та 120 ліжко-місць для госпіталізації. Місця розташування шпиталю не розголошують з міркувань безпеки.

Відомо, що госпіталь належить службі надзвичайних ситуацій.Подібний шпиталь розгортали під час пандемії коронавірусу, передає Радіотрек.

Нині ж сюди возили головних лікарів рівненських медзакладів та розповідали їм про алгоритм дій при радіаційній і хімічній небезпеках.

Такі ж навчання хочуть провести для якомога більшої кількості медпрацівників. Тим часом представники обласного управління ДСНС розроблять інструкції для порятунку жителів Рівненщини у разі виникненні надзвичайних подій чи військових загроз.

Щодо самих загроз з боку Білорусі, то в речник обласної військової адміністрації Олександр Поліщук резюмував:

“Влада готується до найгірших сценаріїв, оскільки північні сусіди у нас – недобросовісні. Це не означає, що такі сценарії (наступ з боку Білорусі – ред.) відбудуться, але ми повинні бути готовими до цього.

Тому зокрема за дорученням начальника ОВА Віталія Коваля спільно з ДСНС розгорнули мобільний госпіталь.

Шпиталь може вмістити чимало людей, його можна буде розгорнути у тому місці, де це буде потрібно і безпечно. Це не значить, що він всю війну буде у нас стояти.

Може завтра, не дай Бог, десь щось станеться таке, що він буде потрібніший в іншому місці. Але сьогодні він у нас”, – зазначив Олександр Поліщук.