Волинь Новини

Волинські волонтери збирають військовим їжу тривалого зберігання

Волонтери із луцького штабу допомоги Збройним силам “Ангар” продовжують збирати продукти тривалого зберігання і військове спорядження для захисників, – розповіла Суспільному волонтерка Юлія Яцун.

Наразі військовим збирають їжу в жерстяних банках, індивідуальне харчування, каву та чай. Також волонтери запасаються сухпайками.

“Найбільша потреба в тактиці, в автомобілях, в дронах, в тактичній медицині. Коли говорити про тактичні речі, то ми закуповуємо це і купуємо. А такі речі, як продукти, то не дуже доцільно витрачати на це гроші, тому ми просимо, щоб нам допомагали”, – каже Юлія Яцун.

Волинські волонтери збирають військовим їжу тривалого зберігання

Юлія Яцун у волонтерському штабі “Ангар”. Суспільне Луцьк

До волонтерського штабу “Ангар” звертаються люди з усіх областей України, цивільні і військові. Волонтери кажуть: допомога, яка надходила з-за кордону від початку повномасштабної війни, зменшилась.

Волинські волонтери збирають військовим їжу тривалого зберігання

Продукти тривалого зберігання, які збирають для військових. Суспільне Луцьк

“Якщо спочатку йшли 20-тонники, то зараз зменшується. Люди втомилися і за кордоном, і в нас. Є в людей така штука, які думають, що допомогли раз і цього достатньо. Насправді війна триває”, – говорить представниця “Ангару”.

Волонтерять у штабі «Ангар» актори театру «Гармидер», журналісти, школярі, підприємці та небайдужі волиняни і не тільки. Зараз тут постійно працюють два десятки волонтерів.