Волинь Новини

Обійняв дружину та сина і пішов у військкомат: у волинській теробороні служить грузин «Гурген»

17-річнй грузин «Гурген» ще у 2008 році пішов захищати свою країну від російської навали. Проте наразі він служить у Волинській теробороні. І каже, що вдома просто не всидів би.

Про це пишуть на сторінці окремої бригади територіальної оборони Волині.

«Грузини та українці понад усе люблять свободу! А росіян я ненавиджу, бо бачив, які звірства вони чинили у Грузії 2008-го, і знаю, які звірства вони чинять нині в Україні!», – емоційно каже народжений у Кутаїсі боєць Георгій Кірія з позивним «Гурген».

Під час російської агресії 2008 року він пішов захищати Грузію 17-літнім юнаком.

10 років потому у 2018-му уже змужнілий юнак приїхав на Волинь провідати дядька й тітку, які давно перебралися в Україну. І… залишився, зустрівши волинянку Інну, яка невдовзі стала його дружиною!

Георгій давно подав документи на одержання українського громадянства, та станом на 24 лютого 2022-го «тризубого» паспорта ще так і не одержав. Проте, це не завадило йому у перший день війни нашвидкоруч зібрати наплічник, обійняти дружину і трирічного сина Артема і вирушити до військкомату – захищати тепер уже рідну Україну.

«Тоді – 2008-го – я не міг багато зробити. Бо був ще надто молодим і «зеленим» солдатом. Нині ж у мене вже набагато більше життєвого досвіду – тож зможу зробити набагато більше», – впевнено каже «Гурген».