Важливо Волинь Новини

Ставимо ґрати перед музикою та книгами країни – агресора, – Ірина Констанкевич

Утвердження нашої ідентичності та державності – це про протистояння із російською імперською ідеологією. Ворожі наративи прослідковуємо у книжковій та кінопродукції, музиці… Із цим потрібно боротися. Найкращий спосіб – підтримувати своє. І не дозволяти його нищити.

Про те, що вже зроблено та як підтримати український продукт, говорили в ефірі телеканалу «Київ», йдеться на сторінці народної депутатки України Ірини Констанкевич у Facebook.


“Парламент підтримав законопроєкти, які ізолюють російський медіа та друкований продукт в Україні та гарантують підтримку духовного, мистецького продукту.
Законопроєкт №7273-д обмежує російський музичний продукт.
Важливо, що законопроєктом гарантується підтримка національного музичного продукту (через квотування, фінансову підтримку держави).

Передбачається заборона на відтворення в салоні автобусів музики, звуків фільмів чи інших звукових сигналів, крім інформації про поїздку (передача звуку може здійснюватися на індивідуальні навушники пасажирів, а на салон – лише під час нерегулярних перевезень за згодою всіх пасажирів), а також заборону на відтворення музики в салоні таксі без згоди всіх пасажирів.
Парламент окрім заборони книжкової продукції, яка надходить з країни-агресора, подбав й про підтримку українського книговидання. Ухвалений законопроект №6287 передбачає виплату компенсацій на оренду приміщень українським книгарням та видачу спеціальних сертифікатів для придбання книг.

Підтримка українських книговидавців важлива, бо зараз вони у кризовій ситуації. Третина видавництв втратили свої видавничі потужності, зруйновані цехи, склади. Державне субсидіювання тим, хто друкує українську книгу – на часі.
Законопроєкт №7459 забороняє імпорт видавничої продукції з росії, та з республіки білорусь, видання і продаж книг авторства громадян рф.

Заборона російських книг, які формували антиукраїнські наративи, мала бути вирішена парламентом давно.
Ця заборона не поширюватиметься на книги, видані в Україні до 1 січня 2023 року.
Боротьба на культурному фронті триває!”, -йдеться у дописі.

May be an image of 2 people and text
<img class="j1lvzwm4" role="presentation" src="data:;base64, ” width=”18″ height=”18″ />
5