Новини

В українців зʼявиться новий вихідний: Рада ухвалила закон

Як стало відомо, Верховна Рада ухвалила закон, який встановлює 28 липня, у День хрещення Київської Русі-України, святковим днем — Днем державності України.

Про це повідомляє Департамент соціально-економічного розвитку та стратегічного планування Чернівецької міської ради, передає Молодий Буковинець.

Це свято звертає увагу на те, що Українській державності не 30, а понад тисяча років.

Закон передбачає зміну до ст. 73 Кодексу законів про працю України, доповнивши її новим абзацом щодо встановлення 28 липня Дня Української державності як святкового дня. Відтак, День Української державності стане святковим вихідним днем. Але під час воєнного стану додаткових вихідних на свята українці не мають.

На тлі повномасштабної війни з Росією в Україні скасовують державні вихідні. Таке вже відбувалося у квітні, коли був скасований державний вихідний 25 квітня – другого дня після Великодня. Також скасували й вихідні у травні – 2 та 9 травня в українців були робочими.

У червні державними вихідними мали б бути 13 червня (Трійця) та 28 червня (День Конституції). Та через війну їх також скасували.
Цікаво, що до ухвалення законопроєкту про створення Дня Української Державності в Україні не було державних вихідних у липні.