Волинь Новини

У Волинській обласній лікарні вперше пересадили нирки від померлої людини

У Волинській обласній клінічній лікарні вперше провели посмертний забір органів і подальшу їх трансплантацію. Лікарі провели три операції поспіль: вилучення органів і одразу дві трансплантації людям, які отримали шанс на нове життя.

Про це повідомив керівник центру трансплантації органів у Київській обласній клінічній лікарні Михайло Загрийчук на своїй сторінці  у Фейсбуці.

«В реанімації колеги реаніматологи боролись за життя пацієнтки 66 років, але вкрай важка, несумісна з життям, форма геморагічного інсульту не залишила жодного шансу. Жінці, нажаль, діагностували смерть мозку. Сердечко та печінка не могли нікого врятувати, адже за життя донорка мала хвороби цих органів. А ось нирочки були придатні. Ми з нашим трансплант-координатором, Тетяною Мигалетою поговорили з дочкою і чоловіком, вони дали згоду на донацію нирок. Низький доземний Вам уклін за це найгуманніше рішення», – написав він.

Також лікар додав, що абсолютно увесь колектив Волинської обласної лікарні спрацював як єдиний, синхронний, досконало відлагоджений механізм, хоча таку операцію тут провели вперше.

«Коли колектив прогресивний, а директор професіонал і на своєму місці – по іншому бути не може. І результат – дві успішні пересадки й два врятовані життя. Загалом, з початку війни та створення відділення трансплантації органів, тут уже виконано 7 пересадок нирки. І ще раз схиляємо голову та дякуємо родині донорки за їх рішення», – додав лікар.