Новини

Офіцер запасу з Рівного «зливав» інформацію ворогам з Росії

Як стало відомо, слідчі встановили, що підозрюваний Олександр Руденко підтримував активне спілкування з однокурсниками одного з військових училищ Росії, а з літа 2017 року надсилав їм анкетні дані про військових Збройних сил України, у тому числі й тих, хто брав участь в АТО. Також його підозрюють у плануванні вбивства високопоставлених офіцерів Національної гвардії України, передає Рівне Вечірнє.

У поле зору правоохоронців він потрапив 24 лютого. За місцем проживання підозрюваного виявили 17 боєприпасів до стрілецької зброї. Місцевий суд обрав підозрюваному запобіжний захід – домашній арешт з носінням електронного засобу контролю, який через два місяці продовжили ще на 60 діб.

Під час оперативного-розшукових заходів з’ясувалося, що рівнянин підтримує активну співпрацю з офіцерами збройних сил Росії, з якими навчався в Леніградському вищому військово-політичному училищі.

Підозрюваний із літа 2017 року надсилав зі своєї сторінки в соцмережі, а також за допомогою одного з месенджерів анкетні дані військових Збройних сил України, зокрема й тих, хто брав участь в антитерористичній операції на Сході України.
Більше того, чоловік,  який кілька десятиліть ніс службу в прикордонних військах України, вів переписку з діючими офіцерами Росії,  у якій йшлося про фізичну ліквідацію високопоставлених осіб Національної гвардії України.