Волинь Новини

Отримав «медаль за п’янку»: депутат Луцькради зганьбився в ЗСУ

Обранець Луцької громади зганьбився в ЗСУ. Голова фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» в Луцькій міській раді Микола Федік потрапив на антидошку пошани за вживання спиртного. У нього – «почесне» третє місце із результатом 2,53 проміле.

Про це Центр журналістських розслідувань «Сила правди» дізнався із власних джерел.

Дошку виставили на території військової частини батальйону Луцької тероборони.

Зазначимо, що спочатку Микола Федік лідирував, адже першим встановив рекорд із кількості спиртного ще 24 квітня. Вже 5 травня цього року його результат перебив старший за званням колега – у нього 2,61 проміле. А 12 травня визначили поки остаточного лідера. Цей боєць розбавив свою кров на 2,87 проміле.

article photo

 

Вперше Миколу Федіка лучани обрали депутатом у 2015 році. Вже тоді він очолив фракцію ВО «Свобода» у міськраді. У 2019 році балотувався до Верховної Ради України у 22 одномандатному виборчому окрузі від ВО «Свобода», але за результатами голосування посів лише четверте місце. На місцевих виборах 2020 року знову пройшов у Луцьку міську раду, а також безуспішно балотувався на посаду міського голови Луцька від Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

Вже другу каденцію Микола Федік очолює постійну комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту. Але були в його кар’єрі зашквари і раніше. За даними Руху «Чесно», у декларації за 2016 рік він не зазначив житло, де мешкає.

«Ми не орендуємо житло і воно не перебуває у моїй власності. Я живу з батьками дружини», – пояснював у коментарі Федік.

До повномасштабного вторгнення росії в Україну Микола Федік відвідував майже всі сесійні засідання Луцькради.

4 березня цього року Микола Федік написав пост в соцмережах, де пообіцяв «тиснути кнопки» вже в ЗСУ.

Проте натиснути кнопку на телефоні і прокоментувати цю ситуацію «Силі правди» поки не зміг. Редакція готова опублікувати позицію депутата, якщо він знайде можливість її висловити.

До слова, 4 березня Миклда Федік був відсутній на сесії. А вже 5 березня вже голосував онлайн. У наступних пленарних засіданнях вже участі не брав.

article photo