Важливо Новини

Повідомили, чи є загроза нанесення з території білорусі ракетних ударів по об’єктах України

Як стало відомо, напередодні директор Департаменту охорони державного кордону акцентував увагу на ситуацію на кордоні з білоруссю.

Він зазначив, що суттєвих змін в обстановці хоч і не відзначається, однак підрозділи збройних сил рб в брестській та гомельській областях продовжують виконувати завдання з посилення кордону з Україною передає Високий Замок.

Це, орієнтовно, близько 7 батальйонів. Крім того, він зауважив, що відомо про залучення до охорони кордону окремих підрозділів їх внутрішніх військ.

В прикордонних районах білорусі активно проводяться заходи інженерного облаштування, а також фіксується, особливо в останній період, доволі потужне застосування засобів радіоелектронної боротьби. Також зберігається загроза нанесення з території білорусі ракетних ударів по об’єктах нашої держави.

Щодо ситуації на придністровському сегменті кордону з Молдовою, то Леонід Баран зазначив, що суттєвих змін на цьому напрямку не відбулося.

Прикордонники разом з іншими складовими сектору безпеки й оборони посилено несуть службу, спільно вживають превентивні заходи для недопущення провокацій на державному кордоні, проводять всі необхідні заходи з обладнання місць несення служби, інженерного тафортифікаційного облаштування державного кордону.