Новини

Військовик з Рівненщини загинув під час бою в акваторії Чорного моря

Як стало відомо, завтра, 16 червня, відбудеться прощання із загиблим Героєм Андрієм Руссу на Костопільщині. Церемонія прощання розпочнеться о 12-й годині в селі Садки Головинської територіальної громади біля будинку Героя, передаэ Рівне Вечірнє.

Андрій Руссу народився 12 червня 2003 року в селі Доброжанівка на Миколаївщині. У 2008 році сім’я переїхала в село Садки, де і проживали дотепер. Хлопець навчався в Головинському ліцеї. За роки навчання проявив себе тільки з позитивної сторони. Завжди був усміхнений та веселий, вірний товариш та просто хороша людина. Випускник Костопільського будівельно-технологічного фахового коледжу. Служив у Збройних Силах України.

Андрій був гідним сином свого народу, справжнім патріотом, підтримкою та опорою для своєї мами. Йому назавжди 18…

Андрій Руссу загинув 5 червня під час виконання бойового завдання в акваторії Чорного моря, де був у складі тактичної групи, яка вела бій з ворогом. Боронячи рідну землю від російських загарбників, йдуть кращі сини України, яким би ще жити і жити. Війна жорстока і безжалісна, забирає найкращих! Вічна слава Герою! Герої не вмирають.

16 червня о 12:30 – похоронний кортеж прибуде до м.Костополя (в’їзд зі сторони с.Корчів’я) та рухатиметься вулицями  Степанською – .Грушевського – .Коперника – і  до собору Петра і Павла. Прохання у напрямку руху похоронного кортежу утворити «живий» коридор та віддати шану Герою.

О 13:00 – у соборі Петра і Павла розпочнеться панахида за загиблим та хода до Майдану Шевченка.

Поховають Андрія Руссу на «Новому» кладовищі поруч з іншими воїнами небесного легіону.

Костопільська міська рада просить всіх жителів Костопільської громади віддати належну шану та гідно провести в останню дорогу Захисника, який поклав своє життя за свободу і незалежність України!