Волинь Новини

Білорусь планує вторгнення на Західну Україну

Білорусь продовжує вести активну підготовку для воєнних дій. Зокрема, президент Білорусі олександр лукашенко бачить загрозу з боку Заходу, як для України, так і для своєї держави.

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов.

«З одного боку це дійсно підготовка до воєнних дій, а з іншого – це виглядає як затягування часу по вступу Білорусі у війну. Декілька батальйонних тактични груп продовжують посилення білорусько-українського кордону в районі Волинського напрямку. Війська, що лишилися, займаються навчанням, ротацією з пунктів постійної дислокації до нашого кордону й назад. Зараз починаються заходи по розгортанню збройних сил Білорусі. Зокрема, вони знімають техніку з довготривалого зберігання. Проте поки немає фактів передачі її збройним силам росії», – розповів Жданов.

З його слів, Лукашенко заявив, що будуть проводитися навчання по мобілізації. У період з 18 червня по 8 липня небо Білорусі буде закритим для проведення навчання.

Лукашенко заявив, що для України є загроза нападу із Заходу.

«Польща нібито загрожує цілісності України. Тобто диктатор заявив, що буде захищати Західну Україну. Для цього Білорусі потрібне вторгнення на нашу територію, щоб воювати з Польщею», – розповів військовий експерт.

Деталі – у відео: