Новини

Лукашенко став хвалити ЗСУ, щоб відтягнути напад Білорусі

Як стало відомо, білоруський диктатор Олександр Лукашенко під час свого спілкування з народом несподівано став хвалити українських військових.

Той відповідав на питання, що буває з тими, хто нападає на Україну та хоче її поділити, передає Рівне Вечірнє.

І я впевнений, українські військові знесуть голову будь-кому. Я не говорю там нацики, не нацики. Слухайте, це питання філософське. Військові України знесуть голову будь-кому, особливо нацики, як деякі їх називають, які хочуть мати «самостійну, вільну Україну». Вони знесуть голови всім, хто сьогодні хоче поділити Україну”, – сказав Лукашенко.

Відтак, військовий експерт Олег Жданов на своєму каналі стверджує, що зміна риторики Лукашенка має просте пояснення:

“Білоруси будуть збільшувати свою армію до 80 тисяч солдат. Однак Лукашенко робить усе, щоб затягнути підготовку самої армії для відкритої війни проти України. Підтвердженням цьому свідчить спілкування Лукашенка з білорусами. У нещодавньому такому спілкуванні Лукашенко сказав, що ЗСУ відірве голову будь-кому, хто зайде на територію України. Він таке говорить, щоб спеціально підігріти думку народу, що білоруській армії не потрібно брати участь у війні. Зараз Лукашенко шукає консенсус із суспільством. Зі свого боку той гарантує, що Білорусь не вступить у війну, якщо суспільство його захистить. Однак це не дає нам приводу вірити, що загрози нападу зі сторони Білорусі немає. Адже біля кордону вони встановили російські ракетні комплекси та авіацію”, – зазначив експерт.