Волинь Новини

Волинські ягідники залучають переселенців до роботи на своїх плантаціях

На підприємствах Торгової марки «Ягоди Волині» вирощують полуницю у відкритому ґрунті на площі близько 12 га. Вже не перший рік підприємство займається органічним виробництвом, має відповідний сертифікат європейського зразка. Два сорти полуниці Хоней и Флоренс відправляють на експорт.

Про це AgroPortal.ua розповів співвласник ТМ «Ягоди Волині» Віталій Ішмурат.

«Окрім полуниці, ми ще вирощуємо малину – 16 га, обліпиху – 8 га, суницю альпійську – 5 га, лікарські трави. Земельний банк сертифікованих земель становить близько 300 га. Всі вони, а це 8 об’єктів, знаходяться у різних населених пунктах Волинської області —  Переспа, Трилісці, Прилісне, Серхів, Карасин та інших. Територіальна громада дає нам земельну ділянку під наші умови розміром 15–20 га. Перший рік ми готуємо землю під посадку, а на другий рік, уже провівши всі комунікації, засаджуємо її плодово-ягідними культурами. Таким чином забезпечуємо місцевих жителів робочими місцями. Потім ідемо в наступне село. Зараз, наприклад, у двох селах ми робимо проєкти з лікарських трав, на наступний рік інші села на черзі, тобто розширюємо географію»

На збір урожаю у господарстві наймають працівників. На даний час уже залучають переселенців із Миколаєва. За активної участі Рожищенського та Маневицького центрів зайнятості проводять зустрічі з вимушеними переселенцями, щоб залучити їх до роботи на збирання суниці садової та суниці альпійської, пояснити умови праці та можливість доставки на об’єкти господарства.