Волинь Новини

Понад половину луцьких першокласників мають проблеми з зором

Близько 60-70 % дітей Луцької громади, які у 2022 році підуть в перший клас, мають захворювання ока.

Про це під час конференції у Луцькій міській дитячій поліклініці, де побувала і журналістка Район.Луцьк,  розповіла керівниця закладу Оксана Лєщинська.

За її словами, таких цифр в медики ніколи раніше не бачили.

«Точніші показники ми будемо мати до середини вересня. Проте й зараз наші лікарі б’ють на сполох. І хоча огляд в окуліста не є обов’язковим під час планового медогляду, ми закликаємо батьків вже ж відвідати цього спеціаліста», – каже Оксана Лєщинська.

Зі слів директорки поліклініки, причиною проблем з зором у дітей, скоріше за все, є нераціональне використання комп’ютерів та гаджетів.

«Неодноразово ідучи по поліклініці я помічала, як мама сидить у своєму телефоні, а дитина у своєму, – каже Оклана Лєщинська. –  А коли в дитини починаєш забирати цей телефон, виникає справжня істерика. Це вже є проблема психологічна, над якою батьки повинні працювати. Дитина має знати слово «не можна». І навіть якщо зараз йдуть онлайн-уроки, дитина по можливості має дивитися їх не з телефона, а з більшого екрана».

До слова, на другому місці по захворюваності в дітей Луцької громади є проблеми з опорно-руховим апаратом. Тому важливо також звертати увагу на те, як дитина сидить, зазначає лікарка.