Волинь Новини

Перепрофілювалися: у Луцькому центрі профтехнічної освіти шиють військову амуніцію

Викладачі та майстри Луцького центру професійно-технічної освіти майже від початку війни перепрофілювалися і замість суконь та костюмів почали шити військову амуніцію, – розповіла завідувачка навчально-практичного центру Олена Панченко.

Щодня у центрі шиють 10-12 плитоносок, плащі-палатки, сумки для аптечок та пояси для розвідників. У такому режимі працюють четвертий місяць 15 майстринь закладу.

Перепрофілювалися: у Луцькому центрі професійно-технічної освіти шиють військову амуніцію

Майстрині працюють від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Фото: Суспільне Луцьк

“На початках доводилось за пів дня освоювати нову модель, повністю відшивали зразок і уже потім випускали у серійне виробництво”, — розповіла старша майстриня виробничого навчання Олена Срібна.

З її слів, пошиття військової амуніції є складним, тому що багато дрібних деталей: кишень, липучок та резинок.

Перепрофілювалися: у Луцькому центрі професійно-технічної освіти шиють військову амуніцію

Тканину майстриням привозять волонтери. Фото: Суспільне Луцьк

Окрім пошиття нових речей, майстрині також займаються ремонтом одягу, який привозять військові. Для цього, говорить майстриня Наталія Панасюк, потрібні міцні голки, щоб не ламалися від цупкої тканини.

Тканини з яких шиють амуніцію привозять волонтери. “Шиючи речі, ми вкладаємо мало того, що душу, серце, а свою щиру молитву і просимо, щоб наші захисники швидше поверталися до дому з перемогою. Ми їх тут чекаємо”, — каже старша майстриня виробничого навчання Олена Срібна.